Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Κούλουμα 2011


Εκατοντάδες συνδημότες παρά τις δυσμενής καιρικές συνθήκες αψήφησαν το κρύο και το ψιλόβροχο και γιόρτασαν τα Κούλουμα στην εκδήλωση που διοργάνωσε για 23ή φορά ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος «Η Αργυρούπολη», σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος η εκδήλωση διοργανώθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Προστατευμένοι από το κρύο, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα Σαρακοστιανά εδέσματα (λαγάνες, χαλβά, τουρσιά, ελιές) και κρασί, συνοδεία της παραδοσιακής μουσικής ορχήστρας του Κώστα Κοπανιτσάνου.
Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Γουρδουράκος, καλωσόρισε τον κόσμο δίνοντας το στίγμα της εκδήλωσης: «Θα φάμε, θα πιούμε, θα γλεντήσουμε όπως το επιβάλλει η παράδοσή μας και όχι το ΔΝΤ». Ο κ. Γουρδουράκος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε και στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, καλώντας τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή στα καλέσματα της δημοτικής αρχής ώστε να προασπιστεί ο χώρος και να δημιουργηθεί ένα πάρκο υψηλού πρασίνου με ήπιες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.
Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και δημοτικής αστυνομίας Τάκης Κοροβέσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άγγελος Παπασπύρου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Τρίκας, Αλεξάνδρα Πολυχρονίδη, Σοφία Καραλή, Ανδρέας Κοντογιώργος και ο Ευάγγελος Θεοδώρου.
Οι σύμβουλοι της τοπικής κοινότητας Αργυρούπολης κ.κ. Σκρίνης και Ταγματζίδης. Ο παραολυμπιονίκης Σταμάτης Κοτζιάς και η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Θωμαϊς Ρούσσου. Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Αργυρούπολης.
Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κλήθηκε να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό και επικεντρώθηκε στο θέμα του πρ. αεροδρομίου: «Η κυβέρνηση προωθεί την εκποίηση του χώρου. Βλέπουν το πρ. αεροδρόμιο σαν οικόπεδο προς αντιπαροχή. Με την πολιτική που ακολουθείται, στο τέλος, και χρεωμένοι θα είμαστε και δε θα έχουμε ελεύθερους δημόσιους χώρους. Ο Δήμος μας έχει την υποχρέωση να υπερασπιστεί το χώρο αυτό και να επιδιώξει τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πρασίνου». Ο κ. Κορτζίδης ανακοίνωσε μια σειρά εκδηλώσεων που προγραμματίζονται εντός του πρ. αεροδρομίου με αφετηρία, την εκ νέου δενδροφύτευση, με τη συμμετοχή μαθητών των σχολείων του Δήμου μας.
«Θα πρέπει όλοι μαζί συσπειρωμένοι, να συμμετέχουμε στις δραστηριότητες που θα διοργανώσει ο Δήμος» τόνισε κλείνοντας ο Δήμαρχος, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης προγραμμάτιζε για την Κ. Δευτέρα, Κούλουμα και στο πρ. αεροδρόμιο αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η γιορτή.
Μετά τις δηλώσεις και για περισσότερες από δυόμιση ώρες το γλέντι «άναψε» για τα καλά με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

*Ευχαριστούμε το Δήμο μας και του δημοτικούς υπαλλήλους για την οικονομική και υλική συνεισφορά τους.
*Ευχαριστούμε τα καταστήματα της πόλης μας, που με τη συνεισφορά τους, συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
*Ευχαριστούμε τα super market: Σκλαβενίτης, Γαλαξίας, Μέριμνα και Μαρινόπουλος για την προσφορά τους σε Σαρακοστιανά εδέσματα.
*Ευχαριστούμε όσους αρτοποιούς της περιοχής μας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου για προσφορά σε λαγάνες.
*Ο Σύλλογος μας μετά το πέρας της εκδήλωσης, διέθεσε λαγάνες και χαλβά που περίσσευσαν, στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Αργυρούπολη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου